איך לשמור על המטבחון במשרד נקי באמת?
המטבחון הוא אחד החללים הפופולריים ביותר בכל משרד, ולא קשה להבין למה. המטבחון הוא גם מוקד למפגעים תברואתיים, ולכן, כדי שאפשר יהיה ליהנות ממנו בלי להסתכן מהפצת מחלות במשרד, כדאי להקדיש תשומת לב למספר כללים של התנהלות נכונה בחלל זה.
אפס אשפה חשופה
הכלל הראשון הוא לוודא שפח האשפה גדול מספיק כדי להכיל את כל הפסולת שמצטברת במהלך היום. בנוסף רצוי מאוד שלפח יהיה מכסה, כך שלא תהיה אשפה חשופה באף שלב. במשרדים גדולים מומלץ להציב ליד פח האשפה גם פח מחזור לפלסטיק כדי לצמצם את היקף האשפה המיוצרת במשרד.אחסון נכון של מוצרי מזון
לא רק אשפה: גם מזון מכל הסוגים עלול לייצר לכלוך ואפילו לגרום למפגעים תברואתיים. בהתאם חשוב מאוד לאחסן את כל המזון במטבחון - בין אם מדובר על אוכל שהעובדים הביאו איתם ובין אם מוצרים שונים שהחברה דאגה להציב במקום - כך שהוא לא יהיה חשוף. מזון חשוף עלול למשוך חרקים שונים, ובהם נמלים, תיקנים אמריקאים, תיקנים גרמנים, זבובים, זבובונים ועוד - ולמען בריאות העובדים ושביעות הרצון שלהם מסביבת העבודה שלהם להימנע מכך.