המטבחון הוא אחד החללים הפופולריים ביותר בכל משרד, ולא קשה להבין למה. המטבחון הוא גם מוקד למפגעים תברואתיים, ולכן, כדי שאפשר יהיה ליהנות ממנו בלי להסתכן מהפצת מחלות במשרד, כדאי להקדיש תשומת לב למספר כללים של התנהלות נכונה בחלל זה.
אפס אשפה חשופה
הכלל הראשון הוא לוודא שפח האשפה גדול מספיק כדי להכיל את כל הפסולת שמצטברת במהלך היום. בנוסף רצוי מאוד שלפח יהיה מכסה, כך שלא תהיה אשפה חשופה באף שלב. במשרדים גדולים מומלץ להציב ליד פח האשפה גם פח מחזור לפלסטיק כדי לצמצם את היקף האשפה המיוצרת במשרד.
אחסון נכון של מוצרי מזון
לא רק אשפה: גם מזון מכל הסוגים עלול לייצר לכלוך ואפילו לגרום למפגעים תברואתיים. בהתאם חשוב מאוד לאחסן את כל המזון במטבחון - בין אם מדובר על אוכל שהעובדים הביאו איתם ובין אם מוצרים שונים שהחברה דאגה להציב במקום - כך שהוא לא יהיה חשוף. מזון חשוף עלול למשוך חרקים שונים, ובהם נמלים, תיקנים אמריקאים, תיקנים גרמנים, זבובים, זבובונים ועוד - ולמען בריאות העובדים ושביעות הרצון שלהם מסביבת העבודה שלהם להימנע מכך.
ניקיון יומיומי מקצועי
מודעות גבוהה אצל העובדים היא מרכיב הכרחי במטבחון נקי, אבל לא מספיק. מעבר להשתדלות לא ללכלך, נדרש גם ניקיון מקצועי - לרוב יומיומי (אם כי במשרדים קטנים יחסית ניתן להסתפק גם בניקוי המטבחון ע"י חברת
ניקיון משרדים בהרצליה פעם או פעמיים בשבוע. השירות יכלול שטיפה יסודית של הרצפה ושל שאר המשטחים במטבחון, פינוי אשפה, לעיתים גם שטיפת כלים, ניקוי של הכיור ובתדירות נמוכה יותר (אבל לא נמוכה מדי!) ניקוי של המכשירים השונים (בר מים, מכונת קפה, מיקרוגל וכו').
ניקיון יסודי במיוחד אחת למספר חודשים
כשנעזרים בשירותיה של חברת
ניקיון משרדים בתל אביב באופן יומיומי, או שבועי, ניתן להזמין גם שירות ניקוי יסודי יותר של המטבחון אחת למספר חודשים (התדירות הספציפית משתנה בהתאם למידת האינטנסיביות של השימוש במטבחון). ניקוי זה יכלול למשל את הזזת המקרר כדי לטפל באזור שמאחוריו, ובאופן כללי הגעה לכל פינה ופינה לצורך ניקוי וחיטוי יסודיים. חברת "הראשון בניקיון", שהוקמה בשנת 1994, מספקת מגוון רחב של שירותים לעסקים בעזרת למעלה מ-500 עובדות ועובדי ניקיון מסורים, מנוסים ויעילים.